top of page
acvo scheia revista (1).png

ACVO și ApaVital au dăruit ghiozdane, rechizite și jucării copiilor din Alexandru Ioan Cuza

10 septembrie, 2018

235 de elevi din comuna Alexandru Ioan Cuza au primit din partea Asociație ACVO ghiozdane pline cu rechizitele necesare primei jumătăți de an școlar. Nici micuții de la grădiniță nu au fost uitați: aceștia au intrat pentru prima dată în ultimii ani într-o grădiniță plină cu jucării.  Asociația ACVO a dat astfel startul proiectelor prin care își propune să contribuie la un viitor mai bun pentru comunitate și pentru membrii săi.

Multă bucurie și o surpriză uriașă. Asta a însemnat venirea echipei ACVO la Școala Gimnazială Șcheia din comuna Alexandru Ioan Cuza. Anul acesta sălile de clasă i-au așteptat pe toți elevii cu ghiozdane pline de rechizite frumos așezate pe băncile de școală. Copiii le-au deschis cu emoție și au fost fericiți să găsească în ghiozdane caiete, penare, pixuri, stilouri, blocuri de desen, acuarele și alte rechizite necesare primei jumătăți de an școlar. 

”Este un gest care ne ajută foarte mult, pentru că zona este defavorizată, părinții nu prea au serviciu și ducem lipsă de materiale didactice și de altele necesare procesului de învățare.  Au fost ani în care copiii nu au avut nici măcar strictul necesar pentru școală, așa că anul acesta va fi cu siguranță unul mult mai bun din acest punct de vedere. Mulțumim Asociației ACVO pentru că ne-a făcut această surpriză”,  a spus prof. Iulian Dumitriu, Directorul Școlii Gimnaziale Șcheia.

 Pe lângă rechizite, echipa Asociației ACVO a ajuns în localitate și cu o mulțime de jucării pentru copiii de la grădiniță. Acestea au fost donate de către angajații companiei ApaVital, sensibilizați de situația precară a copiilor din localitate. 

”Misiunea Asociatiei ACVO este să contribuie la un viitor mai bun pentru oameni și pentru comunitate. Asta înseamnă să realizăm azi tot ce putem pentru a schimba lucrurile în bine, dar mai ales să pregătim generațiile de mâine, pentru a ne asigura că vor avea viziunea, voința și puterea de a continua progresul. Educatia este importanta, iar atunci cand am auzit despre nevoile acestor copiii,  gestul cel mai firesc a fost sa intervenim. Mă bucură faptul că am reușit să strângem și jucării cu ajutorul colegilor noștri, ceea ce a demonstrat încă o dată că împreună putem să facem lucruri grozave”, a precizat dr.ing. Mihai Doruș,  Președintele Asociației ACVO.

bottom of page