top of page
excursie copii Scheia.JPG

Mini excursie la Iași pentru 44 de elevi din Șcheia

31 octombrie 2018

Bucurie, râsete și o experiență inedită. Asta a dăruit Asociația ACVO celor 44 de copii de la Școala Gimnazială Șcheia aduși într-o mini excursie în Iași. Micuții au vizitat Gradina Botanică, au luat prânzul la sediul din Copou și au vizionat un film 3D.  

Ziua a început cu mari emoții pentru elevii din comuna Alexandru Ioan Cuza care s-au bucurat ulterior din plin de fiecare secundă a excursiei. Și-au împărtășit planurile de viitor în autocarul care i-a adus la Iași, unii dintre ei și-au amintit de puținele excursii la care au participat, au adresat o grămadă de întrebări și au anticipat momentele principale ale zilei. Au admirat expoziția de crizanteme și expoziția de bostani, s-au fotografiat și s-au bucurat așa cum numai un copil poate să o facă.

De departe, cel mai așteptat moment al zilei a fost vizionarea  comediei animate 3D Smallfoot. Pentru foarte mulți dintre ei a fost o premieră, la fel ca vizitarea unui centru comercial.

Ne-am dorit să oferim acestor copii o zi altfel, să le arătăm că există și alte medii decât cele de acasă, să le prezentăm o altă perspectivă asupra vieții și să le oferim momente frumoase de care să își amintească cu drag și peste câțiva ani. Putem spune că ne-am îndeplinit scopul. Strălucirea din ochii copiilor la sfârșitul unei zile pline de surprize ne-a demonstrat încă o dată că trebuie să continuăm pe această cale, să oferim experiențe unice copiilor, mai ales celor care provin din medii defavorizate.

bottom of page