top of page
premiul II, clasa a IX-a, Unirea Pascani

Prima ediție a concursului

”Ce știi despre apă?”,

un succes

26 martie 2019

            151 de concurenți din 21 de licee ieșene, 14 premii în valoare totală de 10.700 lei, zeci de studenți, profesori universitari și preuniversitari implicați, un workshop despre importanța conservării apei. Este bilanțul primei ediții a concursului județean interdisciplinar ”Ce știi despre apă?”, organizat de către Asociația ACVO și Departamentul de Ingineria și Managementul Mediului, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului ”Cristofor Simionescu”, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași, considerat un succes de către organizatori și participanți.

            Premierea celor 14 câștigători a avut loc pe data de  22 martie 2019, după workshop-ul ”Apa, o resursă vitală pentru dezvoltarea sustenabilă”, organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Apei în prezența prof.dr. univ.ing. Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice, prof.univ.dr.ing. Teodor Măluțan, decanul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului ”Cristofor Simionescu”, dr.ing. Ion Toma, Directorul ApaVital, dr.ing. Mihail Doruș, director tehnic ApaVital și președintele Asociației ACVO, alături de conducerea Departamentului de Ingineria și Managementul Mediului, prof.univ.dr.ing. Carmen Teodosiu, dar și a altor reprezentanți ai Universității Tehnice, companiei ApaVital și Asociației ACVO. 14 elevi din clasele IX-XII au primit premii în valoare totală de 10.700 lei, astfel: 5 premii I, 4 premii II și 5 premii III. Și profesorii îndrumători sau diriginții câștigătorilor au fost recompensați: aceștia au primit diplome de merit pentru rezultatele obținute de către elevi la concurs.

         ”Este o onoare pentru noi să cunoaștem atât de mulți copii pasionați de apă și interesați de modul în care aceasta poate fi consumată cu moderație și responsabilitate. Îi felicit pentru rezultatele obținute, îi felicit și pe profesorii care i-au pregătit, îi așteptăm și la următoarele ediții ale concursului în număr și mai mare. Vom continua seria proiectelor adresate tinerilor, către ei se îndreaptă preponderent acțiunile noastre, pentru că noi credem că adolescenții sunt cei care vor construi un viitor mai bun pentru ei și pentru noi în același timp.”, a spus dr.ing. Mihail Doruș, președintele Asociației ACVO.

          Concursul ”Ce știi despre apă” a fost organizat pentru a marca Ziua Mondială a Apei, sărbătorită în fiecare an pe data de 22 martie pentru a aduce în atenția opiniei publice necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă.

          ”Ne bucură prezența mare la concurs și la workshopul care a încheiat acțiunea, suntem conștienți de responsabilitatea pe care o purtăm cu toții în protejarea resurselor de apă și de necesitatea de a trage semnale de alarmă referitoare la utilizarea nesustenabilă a acesteia. Concursul a fost modul nostru de a implica tinerii în acest mecanism, iar rezultatele au fost pe măsura așteptărilor”, a spus prof.univ.dr.ing. Carmen Teodosiu, directorul Departamentului de Ingineria și Managementul Mediului.

          La concursul ”Ce știi despre apă?” au participat 151 de elevi din 21 de licee din județul Iași. Dintre cei 14 câștigători, cinci provin de la Colegiul Tehnic ”Gh.Asachi” Iași,  câte doi de la Liceul Tehnologic Economic ”Virgil Madgearu” Iași, Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea” Pașcani și Liceul Tehnologic ”Petru Poni” Iași, câte unul de la Liceul Teoretic ”Bogdan Vodă” Hălăucești, Liceul Teoretic ”Ion Neculce” Tg. Frumos și Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară ”Vasile Adamachi” Iași.

 

Parteneri media: Ziarul de Iași, Evenimentul, TopIași, Viva FM, Radio HIT, IașiTVLife, TELEM, TVR Iași, Radio I

bottom of page