top of page
planeta azi si maine_1.jpeg

”Planeta azi și mâine”

Tinerele generații își doresc un viitor mai verde

17 mai 2019

Ape curate, zone verzi din belșug, multe animale și, neapărat, surse alternative de energie. Asta  își doresc micii elevi din Pașcani pentru planeta viitorului. Școlarii din clasele a IV-a din municipiu au realizat machete cu felul în care văd ei Pământul în zilele noastre și cum și-ar dori să arate atunci când vor fi mari.

Machetele au fost concepute în cadrul concursului ”Planeta azi și mâine”, organizat de către Asociația ACVO și compania ApaVital pentru copiii din clasele a IV-a din municipiul Pașcani și suburbii, cu scopul de a afla care este viziunea copiilor despre felul în care ar trebui să arate Pământul pentru a asigura un viitor adecvat tinerelor generații.

”Consumăm resurse exagerat fără să ne gândim la consecințe, aruncăm gunoaie peste tot, poluăm apele, nu protejăm animalele. Asta ne-au transmis copiii. Un semnal de alarmă pe care îl trage toată lumea, de altfel. Și ne-au arătat ce și-ar dori: spații verzi, gunoaie cât mai puține, ape curate, surse alternative de energie”, a spus dr.ing. Ion Toma, Director General ApaVital.

Machetele au fost expuse în holul Primăriei Pașcani, acolo unde joi, 16 mai 2019, a avut loc și festivitatea de premiere. Câștigătorii, elevii clasei a IV-a D de la Școala Generală ”Iordache Cantacuzino”, coordonați de profesor Angela Rotaru, au primit ghiozdane cu dulciuri, iar toți ceilalți școlari au primit premii de participare.

”Am fost plăcut surprinși de cât de mult au muncit copiii pentru aceste machete și de rezultatele muncii lor. Colegii mei care au făcut parte din comisia de jurizare au avut o misiune grea, aceea de a alege cele mai reușite lucrări, în condițiile în care au fost impresionați de absolut tot ce au văzut. A fost greu să îi departajăm, notele au fost foarte apropiate, cu diferențe de câteva sutimi. Îi felicit pe toți elevii care au participat , felicit și cadrele didactice, din punctul nostru de vedere există numai câștigători ai acestui concurs”, a precizat dr.ing. Ion Toma, Director General ApaVital.

La competiția ”Planeta azi și mâine” au participat  210 de copii din 9 clase din municipiul Pașcani de la Liceul Teoretic ”Mihai Costin”, Liceul Tehnologic Economic ”Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială ”Iordache Cantacuzino”, Școala Gimnazială Gîștești, Școala Gimnazială Lunca Pașcani și Liceul Tehnologic ”Mihai Busuioc”.

bottom of page