top of page
prietenii cartilor_mai_2020 (2).jpg

ACVO continuă acțiunile de educare a tinerelor generații

25 mai 2020

Da, a fost și este pandemie, suntem responsabili, evităm deplasările cât mai mult, dar nu putem uita de misiunea noastră, aceea de a construi un viitor mai bun pentru copiii din jur. Mai ales în această perioadă ei au nevoie de speranță, de adulți care să le transmit mesajul că lucrurile vor intra la un moment dat pe o direcție bună și că ziua de mâine va fi mai sigură.

Așa că am continuat proiectul ”Prietenii Cărților”  demarat în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu” din Iași, dar într-o altă formă:  în februarie și martie am mers noi la ei, le-am arătat cele mai interesante volume din lume, cea mai mică și cea mai mare carte, manuscrisele lui Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri și Ion Creangă, le-am dezvăluit istoria scrisului și a instrumentelor de scris și care este rolul emoțiilor în procesul scrierii, dar și în viața de zi cu zi. Am avut-o alături de noi pe doamna Maria Iov, un om sufletist, iubitor de copii, bibliotecar cu vechime de 25 de ani, implicat și pasionat în a lucra cu cartea. Și am reușit, înaintea închiderii școlilor, să ne întâlnim din nou cu jumătate dintre ei și să le dăruim pachetele cu cărți atât de așteptate. Atunci ne-au arătat câtă emoție poate să încapă într-un suflet de copil, câtă nevoie au să fie ascultați, înțeleși și îndrumați și câte lecții putem învăța noi, adulții, dacă stăm și îi urmărim cu atenție.

Suntem bucuroși că am reușit, la finalul stării de urgență, să trimitem pachetele cu cărți și dulciuri ultimilor copii. Am fost ajutați de prof. Liliana Brânzanu, care s-a asigurat că fiecare pachet ajunge acasă la elevi.

Proiectul, demarat în anul 2018 cu școala din Tomești și continuat anul acesta cu Liceul Tehnologic Vlădeni, are scopul de a descoperi plăcerea cititului în rândul copiilor din clasele gimnaziale și face parte din seria acțiunilor prin care Asociația ACVO își propune să contribuie la formarea și educarea tinerelor generații.  

bottom of page