top of page
Prietenii naturii _ foto principala site.jpg

Copiii din Popricani, Erbiceni și Horlești, prietenii naturii

7 iunie 2021

Câteva mii de PET-uri au fost adunate de elevii școlilor Erbiceni, Popricani și Horlești în cadrul acțiunii ”Prietenii Naturii”, inițiată de către Asociația ACVO cu scopul de a trage un semnal de alarmă în privința degradării constante a mediului înconjurător și a forma comportamente responsabile față de natură în rândul copiilor. Acțiunea a fost organizată pentru a marca Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, sărbătorită anual la data de 5 iunie.

90 de elevi de la școlile Erbiceni, Popricani și Horlești au primit provocarea de a strânge câte 50 de PET-uri din localitățile lor, iar copiii s-au mobilizat exemplar. Au fost adunate 4.500 de PET-uri, cea mai mare parte a acestora din șanțuri și câmpurile care înconjoară satele. Mormanul de saci cu plastic a fost ulterior transportat la centrul de colectare ApaVital din Iași, urmând a fi predat unui centru de reciclare.

A fost o acțiune comună a asociației ACVO și a companiei ApaVital, ambele preocupate de   problema degradării mediului înconjurător, ambele cu dorința de a-i  învăța pe copii cât de ușor este să avem grijă de natură. Sunt gesturi mici, de zi cu zi, pe care le putem face cu toții, iar copiii pot deveni exemple pentru adulți așa cum adulții reprezintă exemple pentru cei mici. Putem spune că misiunea noastră a fost îndeplinită: există câteva zeci de copii care vor avea mai multă grijă de mediul înconjurător, ba chiar vor încerca să îi convingă și pe cei din jurul lor să procedeze la fel. Știm, pare o  picătură într-un ocean, dar picăturile astea adunate vor face diferența la un moment dat”, a spus dr.ing. Mihail Doruș, Președintele Asociației ACVO și Directorul General al companiei ApaVital.

Extrem de receptivi, doritori de a învăța lucruri noi, comunicativi și motivați, elevii au dorit, la rândul lor, să transmită îndemnuri atât pentru cei mici, cât și pentru adulți: să arunce gunoiul doar la containere, să se asigure că au colectat selectiv, să planteze cât mai mulți copaci, să nu distrugă pădurile, să folosească apa responsabil. La final, cu toții au primit pachete cu cărți și dulciuri din partea Asociației ACVO.

”Prietenii naturii” face parte din seria proiectelor ACVO dedicate mediului înconjurător.

bottom of page