top of page
dezvoltare personala (2).jpeg

Să ne cunoaștem copiii!

21 ianuarie 2019

Asociația ACVO a facilitat accesul la programe de dezvoltare personală pentru copiii din compania ApaVital. Astfel, în jur de 40 de copii au beneficiat gratuit de servicii de evaluare realizate de către un profesionist.

Evaluarea a presupus, pe de o parte, identificarea intereselor, abilităților, preferințelor copiilor/adolescenților, iar pe de altă parte, depistarea acelor comportamente disfuncționale care îl impiedică pe copil/adolescent să își valorifice resursele la potențial maxim.          

Beneficiile evaluării

  • Părintii au fost informați personal cu privire la nivelul de dezvoltare și la aspectele de tip comportamental, cognitiv și emoțional, precum și asupra modalităților de relaționare cu copiii/adolescenții,  în funcție de individualitatea fiecăruia, astfel încât aceștia să fie stimulați în direcția dezvoltării propriului potențial.

  • Au fost surprinse diferenţele dintre eficienţa intelectuală şi potenţialul intelectual.

  • Au fost  identificați copiii/adolescenții supradotaţi în vederea orientării lor către programe speciale de învăţământ;

  • Au fost evaluate personalitatea, abilităţile emoţionale şi abilităţile sociale ale copiilor/adolescenților;

  • A fost evaluat nivelul de dezvoltare al acestora şi prezis succesul într-unul sau mai multe domenii de activitate.

Evaluarea precede programul de dezvoltare personală, dedicat activităţilor de învăţare care au ca scop dezvoltarea capacităţii copiilor și adolescenților de a se autocunoaşte şi de a-şi exprima într-o manieră pozitivă interesele, aptitudinile, trăirile personale, abilităţile de relaţionare şi comunicare, reflecţiile cu privire la învăţare.

bottom of page