top of page
foto  conferinte ACVO.jpg

Conferințele ACVO – trei teme de mare interes pentru liceeni, până în martie

21 ianuarie 2019

Primele trei conferințe organizate în 2019 de Asociația ACVO abordează, la sugestia liceenilor, trei teme extrem de interesante pentru ei: îngrijire corectă și frumusețe, în viziunea medicului dermatolog, sfaturi de administrare corectă a banilor, oferite de un specialist în domeniul bancar, și inițiere în antreprenoriat și leadership, asigurată de un expert în management.

Ca toate Conferințele ACVO, și aceste trei ediții vor pune accent pe informațiile practice și pe elementele interactive, astfel încât participanții să rămână cu cât mai multe cunoștințe utile, gata de a fi aplicate ulterior în viața de zi cu zi.


Frumusețe, bani, afaceri. Trei subiecte complet diferite, pe care le unește însă interesul arătat de tinerii liceeni, dornici să fie pregătiți pentru provocările și oportunitățile viitorului, dornici să se simtă bine în pielea lor. Proiectul Conferințelor ACVO, care le este direct adresat liceenilor și are scopul de a răspunde întrebărilor și curiozităților lor, debutează în 2019 cu o serie de trei conferințe pe aceste teme, pentru care a invitat ca speakeri trei reputați specialiști ieșeni.


Pe 1 februarie, prima întâlnire. „Arăți bine, te simți bine!” este titlul sub care dr. Mirela Cherciu va vorbi despre secretele și ritualurile corecte de îngrijire a tenului și pielii, despre puterile și regulile produselor cosmetice și ale unor tratamente estetice de interes pentru tineri, îi va învăța pe participanți să prevină riscuri frecvente de sănătate din acest domeniu. Dr. Mirela Cherciu este medic primar Dermatologie, coordonator al Centrului de Dermatologie și Estetică Medicală Arcadia, cu o amplă experiență de vorbitor în evenimente de educație medicală. „Cred că, în materie de sănătate, nu e niciodată prea mult ce le spunem copiilor noștri – va exista mereu ceva nou de aflat și mai ales ceva important de adoptat ca rutină de viață, cu rol preventiv. Apoi, dermatologia are legătură cu frumusețea, cu aspectul general al unei persoane și, prin urmare, cu un întreg tablou de emoții: satisfacție, încredere, stimă de sine. Planul fizic și cel emoțional sunt indisolubil legate și voi folosi ocazia Conferinței ACVO pentru a le arăta participanților cât de multe puteri și soluții au la îndemâna lor pentru a gestiona acest echilibru”, arată dr. Mirela Cherciu.


A doua Conferință ACVO din 2019, organizată pe 22 februarie, va aborda subiectul vast al administrării corecte a banilor, prezentând noțiuni, mecanisme și instrumente financiar-bancare cu care orice persoană are de-a face de-a lungul vieții. Ca expert în domeniu și speaker, Cornel Scripca declară: „Avem o lungă istorie, în banca pe care o reprezint, de proiecte și inițiative de educație financiară pentru copii și tineri și astfel am văzut în mod direct că e un efort cu rezultate remarcabile. Scopul este ca tinerii să pornească în viață cu toate cunoștințele necesare pentru a lua decizii avizate, informate, în privința banilor lor. Independența financiară e strâns legată de chibzuință și responsabilitate în gestionarea resurselor de care dispui, iar toate acestea se bazează de fapt pe cunoaștere. La finalul Conferinței ACVO, fiecare participant din sală va fi mai bine pregătit pentru primul său cont, primul său card și pentru orice altă decizie legată de banii proprii.” Cornel Scripca este director Raiffeisen Bank Iași, are o vastă experiență în industria de banking și în numeroase domenii conexe precum vânzări, negociere, bugetare și planificare de business, analiză de credit, etc., și e membru Romanian Business Leaders din 2017.


A treia Conferință ACVO din 2019 va avea loc pe 29 martie și este dedicată tinerilor plini de idei și de inițiativă, care își pun deja problema lansării unei afaceri proprii. Dar cum pot ei porni la drum? Ce înseamnă să ai o firmă? Ce trebuie să știi, ce trebuie să faci? Cum trebuie să fii tu pentru a deveni fondatorul și apoi „motorul” propriei afaceri? La toate aceste întrebări și la multe altele va răspunde ca speaker Dan Schipor, Partener în cadrul BDO Business Advisory Romania, antreprenor cu peste 20 de ani de experiență, reputat consultant pentru afaceri și management în ultimii 15 ani. „Tinerii sunt cei care pot schimba lucrurile în bine și care vor crea plusvaloare în viitor. De aceea, este datoria noastră să ne preocupăm să înțeleagă mediul economic și social în care vor funcționa și cum vor putea transforma conceptele abstracte în instrumente eficiente pentru dezvoltarea lor personală și implicit a lumii din jur. Scopul Conferinței este ca participanții să-și poată evalua singuri abilitățile de viitori antreprenori sau lideri, să înțeleagă mai bine aceste roluri și să își poată planifica în mod avizat pașii următori, oricare ar fi proiectul sau visul lor în afaceri. Abia aștept să împărtășesc idei și concepte cu cei care vor duce la un alt nivel lucrurile care acum mă preocupă pe mine”, arată Dan Schipor.


Conferințele ACVO sunt conferințe interactive gratuite, cu acces liber, destinate elevilor din ciclul liceal, și fac parte dintr-un proiect educațional lansat de către Asociația ACVO. Edițiile de conferință au loc lunar, speakerii invitați să ofere îndrumare și răspunsuri la preocupările adolescenților fiind specialiști din cele mai diverse domenii. Proiectul a debutat în luna noiembrie 2018, cu două ediții pe teme de inteligență emoțională, organizate sub formă de workshop.

Pentru informații, rezervări de loc, înscrieri ca voluntari sau propuneri de teme și speakeri, liceenii pot intra în contact direct cu Asociația ACVO prin pagina de Facebook sau la adresa contact@acvo.ro.

bottom of page