top of page
foto deschidere.JPG

Școala începe cu ACVO

11 septembrie 2019

Asociația ACVO a cumpărat mobilier școlar, rechizite și jucării pentru copiii din Alexandru Ioan Cuza

 

218 elevi au primit rechizite scolare la acest început de an, câteva zeci au intrat în două săli de clasă dotate cu mobilier nou, iar aproape 100 de copii de grădiniță au primit jucării. Asociația ACVO continuă astfel seria acțiunilor dedicate școlarilor și preșcolarilor din comuna Alexandru Ioan Cuza, după ce anul trecut aceștia au primit rechizite și jucării, au mers într-o excursie în Iași unde au vizionat pentru prima dată un film 3D și au fost vizitați de Moș Crăciun încărcat cu daruri dulci.

Începutul acestui an școlar a fost diferit pentru elevii de la Școala Gimnazială Șcheia. Unii dintre ei au intrat în clase dotate cu mobilier nou (scaune, pupitre, dulapuri, catedre și cuiere) pe care au promis solemn că îl vor păstra în cele mai bune condiții. Cei 29 de micuți de la clasa pregătitoare au găsit pe bănci ghiozdănele cu rechizitele necesare pentru începerea școlii, iar ceilalți elevi din clasele I-VIII au primit caiete și instrumente de scris.

”Nu poate decât să ne bucure faptul că există organizații care pun accent pe educația copiilor și încearcă să ofere condiții cât mai bune pentru învățare. Este important pentru noi gestul Asociației ACVO pentru școala nu își permite să schimbe mobilierul, iar cei mai mulți dintre părinți nu au posibilitatea de a cumpăra rechizite pentru elevi. Mulțumiri ACVO, ne dorim cât mai multe acțiuni de acest fel ”, a spus prof. Iulian Dumitriu, Directorul Școlii Gimnaziale Șcheia.

Este  pentru a  doua oară când echipa Asociația ACVO, ajutată de colegii din compania ApaVital, ajunge în comuna Alexandru Ioan Cuza cu rechizite pentru elevi. Nu au fost uitați nici anul acesta preșcolarii, care au primit jucării, iar sfârșitul lunii octombrie va aduce apă curentă în școală, o echipă ApaVital ocupându-se de acest aspect încă din luna iulie.

”Ne-au emoționat de fiecare dată reacțiile copiilor din comuna Alexandru Ioan Cuza atunci când am organizat o acțiune în beneficiul lor. Credem că fiecare elev are dreptul la o educație de calitate, indiferent de locul în care o primește, credem în continuitate ca premisă pentru rezultate excepționale și tocmai de aceea ni s-a părut oportun să ne dedicăm și anul acesta copiilor de la Școala Gimnazială Șcheia.”, a precizat dr.ing. Mihai Doruș,  Președintele Asociației ACVO.

Elevii din comuna Alexandru Ioan Cuza au primit rechizite și jucării și anul trecut, în decembrie au primit cadouri de la Moș Crăciun, iar unii dintre ei au fost aduși într-o excursie la Iași.

bottom of page