top of page

Iulie 2024

 CONCURSUL DE CITIT A ADUS PREMII PENTRU APROAPE 700 DE ELEVI DE LA SATE

                        Au citit mult, au făcut desene cu personajele preferate și au pus în scenă secvențe din cărți. Aproape 700 de copii din grupul țintă au fost premiați la finalul anului școlar în cadrul celui mai ambițios proiect de dotare a bibliotecilor școlare de la sate.

                         La concurs au participat elevi din școlile de la Mircești, Mironeasa, Grozești, Costuleni, Osoi, Scânteia, Prisăcani, Deleni, Scobinți, Sticlăria, Probota, Gâștești, Horlești, Ciortești, Liceul Tehnologic Vlădeni și Școala Profesională de Industrie Alimentară Țibana, toate aceste școli fiind dotate în anii 2021, 2022  și 2023 cu mii de cărți noi și interesante pentru elevi. Fiecare elev a primit un pachet cu cărți și dulciuri în funcție de rezultatele obținute, fiind oferite premii excepționale pentru elevii care au citit mai mult de 50 de cărți într-un an, premii I, II, III, mențiuni și premii de participare.

”Ne mândrim cu rezultatele frumoase ale proiectului nostru de suflet prin care ducem cartea la sate. Ne mândrim cu toți copiii care au prins drag de lectură după ce au descoperit sutele de titluri interesante din biblioteci. Ne mândrim cu toți dascălii care au știut cum să îi motiveze pe elevi pentru a citi mai mult și mai mult. Bibliotecile ACVO nu sunt doar niște cărți așezate pe rafturi. Reprezintă  dorința noastră de a arăta că lectura încă poate fi o activitate frumoasă și că toate acele titluri citite oferă noi orizonturi copiilor de la sate”, dr.ing. Mihail Doruș, Președintele Asociației ACVO.

                     Având scopul de a crește interesul copiilor pentru lectură, proiectul Bibliotecile ACVO are mai multe componente, fiecare dintre ele importantă și conectată cu celelalte: dotarea unei biblioteci din mediul rural cu câte 1.000 de cărți noi și atractive pentru copii, discuții cu profesorii și elevii, lansarea provocării de a pune în scenă secvențe din cărțile preferate și a de a face desene cu personajele cele mai interesante, organizarea concursului de citit pentru grupurile țintă, premierea celor mai activi cititori. Alte două acțiuni au fost gândite pentru a susține și a completa proiectul: întâlniri cu autori de carte pentru copii și excursii organizate la Iași.

                    Rezultatele vorbesc de la sine. În școlile în care acum există o bibliotecă ACVO, numărul elevilor care citesc și numărul cărților citite cresc de la an la an.

Aceste cărți sunt extraordinare! Ne atrag în lumea magică a animalelor! Citesc în fiecare zi. Nu mă pot despărți de ele...” , Apetrei Georgiana - clasa a V-a

,, Acum merg la bibliotecă cu mai mult interes. Îmi place nespus să discut despre cărțile citite la Clubul de lectură dar și să le descopăr singură. Sunt cărți moderne pentru noi, copiii, care vorbesc despre problemele și nevoile noastre. M-am regăsit în numeroare situații din cărțile citite. Mulțumesc, ACVO!” Huțanu Sara - clasa a VI-a

„Iubirea față de cărți a crescut de când citesc mai mult și sunt premiată pentru asta de către Asociația ACVO. (...) Cel mai mult mi-au plăcut întâlnirile cu scriitorii, deoarece am descoperit că autorii își dăruiesc timpul, imaginația, ideile și efortul pentru a scrie cărți de care ne putem bucura noi, cititorii.”, Ghințiu Raluca Elena, clasa a VII-a

                        Proiectul ”Bibliotecile ACVO” face parte din seria acțiunilor ACVO dedicate educației și cunoașterii. 15.000 de cărți au fost donate până acum bibliotecilor de la sate și aproape 7.000 de copii au acces la ele.

ViewDocument.jpg

©2025

download.png
bottom of page